Schelele au fost folosite inca de pe vremea grecilor. La inceput acestea erau structuri simple, realizate in totalitate din lemn si legate intre ele cu ajutorul sforilor. Dar tehnologia a evoluat atat de mult incat materialele folosite pentru producerea acestora au devenit din ce in ce mai rezistente si usoare. Importanta unui ansamblu de schele solid si practic in acelasi timp este una majora, un astfel de sistem putand sa scurteze timpul de realizare a unei constructii. La ora actuala, aluminiumul este materialul principal din care se fabrica schelele, acesta fiind unul dintre cele mai puternice metale, dar care totodata are o greutate redusa.

Pe langa materialele usoare si solide, moderne, din care sunt realizate schelele, acestea au mai intalnit o suita de inovatii care le-au determinat sa fie mai versatile si mai practice. In trecut, schelele nu puteau fi folosite eficient pentru realizarea lucrarilor la fatade complexe. Dar in prezent, datorita sistemelor de imbinare din ce in ce mai revolutionare acestea pot fi utilizate in orice conditii, daca inginerii montatori gasesc solutiile optime. Unele dintre cele mai moderne astfel de solutii sunt chiar asa numitele schele electrice.

Acestea permit desfasurarea activitatii constructorilor mai eficient si mai rapid ca niciodata. Fiind capabile sa se ridice, coboare si chiar sa se deplaseze pe orizontala conform dorintelor inginerilor, aceste schele electrice ofera una dintre cele mai versatile, rapide si solide solutii pentru constructori. O schela electrica este un instrument important pe orice domeniu, aceasta fiind una dintre cele mai bune cai pentru a lucra la o suprafata de fatada fara a fi nevoie de o logistica mult prea complicata. EuroFoster Cofraj are in dotarea sa unele dintre cele mai moderne schele electrice disponibile pe piata. Acestea pot fi inchiriate, transportate si montate in timp scurt de echipa noastra de ingineri calificati si pot fi folosite imediat.