Suntem foarte fericiți să fim parte din unul dintre cele mai importante proiectele efectuate până în prezent în România, viitoarea Catedrala București. Cu acest nou loc de muncă Euro-Foster devine un start care participă la proiecte de mare cultură. Catedrala Mantuirea Neamului, așa cum va fi numita, va fi cea mai mare construcție religioasă din istoria România și una dintre cele mai mari din lume; cupola principală avand o înălțime care va ajunge la 120 de metri și va fi vizibil din orice punct al orașului.

Noțiunea de a construi o mare catedrală a fost deja propusă la scurt timp după sfârșitul primului război mondial de către arhitectul Petre Antonescu, care a pregătit un design inițial pentru care s-a bucurat de sprijinul patriarhului Miron Cristea. Sosirea comunismului în 1947 a oprit proiectul în piesele ITS, și nu a reaparut până în 1989, la scurt timp după căderea regimului, cu o propunere care viza ridicarea unui templu mare în centrul Piata Unirii, unul dintre principalele noduri de comunicare din București.

Clientul nostru, Conarg AG, este una dintre cele mai profitabile companii de construcții din România și a participat la construcția celor mai importante centre comerciale ale țării, în plus față de crearea instalațiilor de IKEA și clădirea Renault-Dacia, printre altele.

Deși volumul de schele este redus până în prezent, cel mai interesant este ca, pe masura ce proiectul avanseaza, cantitatea de schele va crește progresiv, și cea mai buna veste dintre toate acestea este ca in  viitor, construcția are un program de execuție foarte lung.