AFI Palace Ploiesti este un centru comercial în Ploiesti, România. Acesta este situat în partea de centru-vest a orașului. Mall-ul are in componenta peste 300 de magazine, , peste 1000 de locuri de parcare dar si unul dintre cele mai complexe cinema-uri din Ploiesti.

La construirea cupolei de deasupra zonei de food court s-au folosit 4,500 mp de sticlă, fiind una dintre cele mai impresionante cupole din Europa din punct de vedere al dimensiunilor. Aceasta a fost amplasată fără a fi prevazută cu stâlpi centrali de susținere, la o înălțime de 26 de metri, adică la o înălțime ce corespunde unui bloc cu 9 etaje. Pentru a fi ridicat, centrul comercial a avut nevoie de 7 milioane de ore de muncă, peste 1500 de muncitori, 7.000 mp de sticlă pentru a acoperi arterele principale ale mall-ului, 36.000 tone de oțel, 400.000 blocuri de beton. Centrul comercial a fost finalizat într-un an si jumătate si este unu dintre cele mai scumpe mall-uri construite în Romania cu o investiție de peste 150 de milioane de euro.

Eurofoster a furnizat peste 100 de tone de schela care au ajutat la crearea structurii pentru roler-coster,dar si montarea cupolei din sticla.